top of page

PRIRODNO-MATEMATIČKI SMER

Prirodno-matematički smer je strukturom svog nastavnog plana i programa namenjen pre svega učenicima koji nakon završene srednje škole žele da upišu neki od fakulteta u oblasti prirodnih ili tehničkih nauka. Za one koji žele da postanu budući lekari ili stručnjaci u oblasti biologije, fizike ili hemije ovaj smer pruža vise potrebnih predznanja od bilo koje srednje stručne škole.

 

O studijama elektrotehnike, mašinstva, arhitekture, koje se zasnivaju na znanjima iz najfundamentalnijih nauka, kakve su matematika i fizika, a kojima je na prirodno-matematičkom smeru gimnazije posvećen najveći značaj, ne treba posebno ni govoriti. Učenici ovog smera bez problema upisuju i završavaju željene fakultete, a veliki broj ostaje i kao predavači na njima.

Na takmičenjima iz matematike, fizike, hemije i biologije, počevši od opštinskih, preko regionalnih do republičkih učenici prirodno-matematičkog smera Mitrovačke gimnazije, već dugi niz godina beleže najznačajnije rezultate i osvajaju najvrednije nagrade, a takav trend ċe sigurno biti nastavljen i u budućnosti.

bottom of page