top of page

Heading 1

Dana 22.1.2019. ugledni čas je održala prof. Alma Bilalovic u odeljenju 2-8, kao 5.čas prve smene, u kabinetu 14.

Nastavna jedinica bila je Modern diet trends (vežbe).

Profesorica je na svom času pokazala umeće vladanja raznim nastavni m metodama, kao i inovacije u nastavi putem istovremenog razvijanja debate uz multimedijalne prezentacije i razvijanje diskusije. Takođe je pokazala vladanje raznim oblicima rada, kako frontalnim, tako i grupnim i radom u paru. Posebnu kreativnost je izrazila u formiranju različitih grupa i parova sa interesantnim i međusobno različitim ulogama. Izuzetan utisak je ostavio entuzijazam učenika koji su doneli konkretne primere hrane čiju su vrstu zastupali u debati, što je značajno pomoglo u ostvraivanju vaspitnih ciljeva časa.

Debata koju su učenici vodili je bila zanimljiva i puna korisnih informacija. To je bilo jedinstveno iskustvo za sve prisutne.  Razmena mišljenja je vršena u jednoj pozitivnoj, prijateljskoj atmosferi uz poštovanje svih pravila debate. Tim sudija je pokazao sposobnosti prosuđivanja i kvalitetnog i smislenog postavljanja pitanja. Dodatni utisak su ostavili hameri okačeni na tabli i zidovima, a koji su predstavljali različite tipove i piramide ishrane.

Zaključak debate da balansirana ishrana uz fizičku aktivnost vodi zdravom životu šalje učenicima i svima prisutnima jasnu poruku koliko svaki pojedinac mora da promišlja o sopstvenim navikama u vezi sa ishranom i zdravljem.

Na času je bilo više prisutnih profesora, kao i pedagog škole.

bottom of page