top of page

Gimnazijalci u Jedrenu povodom obeležavanja Dana omladine i sporta

Na poziv gradonačelnika Jedrena, povodom obeležavanja stogodišnjice Dana omladine i sporta, učenici Gimnazije iz Novog Pazara su kao predstavnici Srbije učestvovali u programu, boraveći u ovom gradu od 17. do 19. maja.


U programu obeležavanja učestvovali su predstavnici Bugarske, Rumunije, Moldavije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i svi sportski i omladinski klubovi iz jedrenskog regiona.


Naši folkloraši igrali su Šopske igre i svi sa zadovoljstvom ističu da su se izuzetno lepo proveli, da su stekli razna prijateljstva sa vršnjacima iz različitih država, a posebno su zahvalni domaćinima, koji su ih na dostojan način ugostili.


„Jedrene, grad koji smo posetili, zaista je prelep, pun kulturno-istorijskih spomenika koje smo posetili, a najviše mi se dopala džamija Selimija“, kazala je učenica Tijana Boričić.

Ovakve manifestacije doprinose upoznavanju kultura i razmenjivanju kulturnog blaga raznih naroda, a sa ciljem održavanja svetskog mira.


Naši predstavnici, folkloraši sa profesorkom Almom Karišik i direktorom Nerminom Dražaninom, svojom posvećenošću i angažovanjem doprineli su podizanju kvaliteta obeležavanja Dana omladine i sporte, te je Gimnaziji upućen i zvaničan otvoreni poziv za učešće u ovom izvanrednom programu sledeće godine.


Sara Mulić

50 views0 comments

Recent Posts

See All

Пријавa за пријемни испит

Поштовани, У складу са Календаром активности за спровођење завршног испита, пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2024/2025. годину, у периоду од 15. до 22. априла ће се вршити п

bottom of page