top of page

SPORTSKE AKTIVNOSTI GIMNAZIJALACA

Gimnazija je poznata po uspesima koje ostvaruje u svim oblastima, kako u naučnim, tako i u sportskim, na šta smo ponosni.

Profesor Selver Fetahović navodi da je Gimnazija najuspešnija srednja škola na nivou grada što se tiče svih godina školskih takmičenja, a trenutno se posebno ističu učenici druge godine.

Što se tiče atletike, svake godine gimnazijalci zauzimaju neko od prva tri mesta, ako ne i sva tri kao što je bio slučaj prethodne školske godine.

Belić Mina je osvojila I mesto na krosu na 100m, I mesto na krosu na 400m i III mesto u bacanju kugle, a na regionalnom takmičenju je osvojila II mesto u trci na 100m. Ove godine je takođe osvojila I mesto na jesenjem krosu u trci na 600m i navodi da jedva čeka da pokaže šta ume i na prolećnom krosu.

Ademović Beria je takođe učenik kojim se naša škola ,,ponosi“. U trci na 400m je zauzela II mesto, a ove godine ga je i odbranila u trci na 600m.

Terzić Amra je prošle godine na opštinskom takmičenju zauzela III mesto, na međuregionalnom je osvojila I mesto i čak se i plasirala na republičko takmičenje.

Atletičari

Blizanci Bakir i Senad Elmazbegović, učenici četvrtog razreda, ističu se u trci na 1000m i obično zauzimaju I ili II mesto na krosu.

Blizanci Elmazbegović

Tu je i Zilkić Adem, koji je prošle godine zauzeo I mesto u trci na 400m i III mesto u bacanju kugle.

Pored atletike, gimnazijalci su uspešni i u plivanju, kao i u ostalim sportovima. Tuzinac Ahmed i Harčinović Merisa su osvojili I mesto na opštinskom takmičenju u plivanju prošle godine.

Što se fudbala tiče, na turniru je gimnazijski tim osvojio I mesto na opštinskom i III mesto na regionalnom, a ,,košarkaši“ su zauzeli I mesto na opštinskom i II mesto na regionalnom takmičenju, takođe prethodne godine. Ove godine su, i muški i ženski košarkaški tim, odbranili titulu, tako da su i jedni i drugi osvojili I mesto na turniru.


Košarkaši

Košarkašice

Ženski odbojkaški tim je, takođe, na ovogodišnjem takmičenju postigao uspeh kao i ostali gimazijski timovi. Pod rukovodstvom profesorice Ilhane Šarenkapić, osvojio je II mesto, dok je muški odbojkaški tim osvojio III mesto.


Odbojkašice

Učenici kažu da će se u budućnosti truditi da budu još bolji, ako je to uopšte i moguće, s obzirom da već uzimaju I mesta u skoro svim oblastima sporta, što dokazuju njihovi navedeni uspesi. Svojom ambicioznošću, talentom i mukotrpnim treninzima nižu pobede za pobedama, čime opravdavaju to što su učenici naše škole, što im predstavlja, kako kažu, čast i privilegiju. Sama činjenica da su gimnazijalci podstiče ih da napreduju i čine našu školu ,,ponosnom“. Drago nam je što tako nadareni đaci biraju i upisuju baš Gimnaziju kao željenu školu, jer smatraju da je najbolja, što i jeste.

Gimnazija zaista ,,pruža“ bezbroj mogućnosti svojom sveobuhvatnošću i opširnošću, gde učenici mogu napredovati i razvijati se u kom god smeru žele.

3,454 views0 comments

Recent Posts

See All

Пријавa за пријемни испит

Поштовани, У складу са Календаром активности за спровођење завршног испита, пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2024/2025. годину, у периоду од 15. до 22. априла ће се вршити п

bottom of page