SPORTSKE AKTIVNOSTI GIMNAZIJALACA

Gimnazija je poznata po uspesima koje ostvaruje u svim oblastima, kako u naučnim, tako i u sportskim, na šta smo ponosni.

Profesor Selver Fetahović navodi da je Gimnazija najuspešnija srednja škola na nivou grada što se tiče svih godina školskih takmičenja, a trenutno se posebno ističu učenici druge godine.

Što se tiče atletike, svake godine gimnazijalci zauzimaju neko od prva tri mesta, ako ne i sva tri kao što je bio slučaj prethodne školske godine.

Belić Mina je osvojila I mesto na krosu na 100m, I mesto na krosu na 400m i III mesto u bacanju kugle, a na regionalnom takmičenju je osvojila II mesto u trci na 100m. Ove godine je takođe osvojila I mesto na jesenjem krosu u trci na 600m i navodi da jedva čeka da pokaže šta ume i na prolećnom krosu.

Ademović Beria je takođe učenik kojim se naša škola ,,ponosi“. U trci na 400m je zauzela II mesto, a ove godine ga je i odbranila u trci na 600m.

Terzić Amra je prošle godine na opštinskom takmičenju zauzela III mesto, na međuregionalnom je osvojila I mesto i čak se i plasirala na republičko takmičenje.