top of page

DRUŠTVENO-JEZIČKI SMER

Za onoga ko želi da, nakon srednje skole, upiše neki od fakulteta sa područja društvenih nauka, prava, istorije, sociologije, ili da studira književnost, jezike, žurnalistiku, istoriju umetnosti i njima srodne sadržaje, upisivanje društveno-jezičkog smera gimnazije je pravi izbor. Pored srpskog jezika i književnosti, najzastupljenijeg predmeta u fondu nastavnih časova, u Mitrovačkoj gimnaziji se uče četiri jezika. To je jedina škola koja učenicima, od prve godine pruža mogućnost da se istovremeno usavršavaju u engleskom i latinskom jeziku, i da kao drugi strani jezik, koji će učiti sve četiri godine, odaberu nemački ili francuski.

Znanja koja tokom školovanja steknu iz filozofije, psihologije, sociologije, likovne i muzičke umetnosti od nemerljivog su značaja, ne samo za njihovo dalje školovanje, nego i za izgradnju bitnih nivoa njihove opšte kulture i širinu intelektualnog razmišljanja.

Svoje umetničke i stvaralačke sklonosti učenici društveno-jezičkog smera Mitrovačke gimnazije mogu realizovati kroz brojne sekcije, kao sto su dramska i literarna, kroz uređivanje školskih novina ili radio emisija posvecenih životu mitrovačkih gimnazijalaca.

bottom of page