top of page

Otvaranje renovirane zgrade - Dan škole

Gimnazija je 20.11.2019. proslavila 106-u godinu postojanja, a ujedno i svečano otvorila renoviranu zgradu. Škola sa 1240 učenika i 112 zaposlenih je konačno realizacijom projekta rekonstrukcije dobila korektne uslove za rad zaposlenih i napredak učenika.

Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za javna ulaganja u iznosu od 70 miliona dinara novopazarska gimnazija je kroz sveobuhvatnu rekonstrukciju dobila potpuno novi izgled. U potpunosti je promenjena elektro,vodovodna i kanalizaciona mreža,saniran ravni krov u atrijumu škole,izgrađene 3 nove učionice,promenjena stolarija i urađena fasada na celom objektu.


Zamenjena su vrata na svim učionicama,podovi i plafoni a sve je to izvedeno najmodernijim i postojanim materijalima.Programu povodom otvaranja i proslave Dana škole prisustvovala je gospođa Marija Krneta-rukovodilac sektora za srednje obrazovanje,savetnik ministra i direktori gimnazija iz Kraljeva, Ivanjice, Mladenovca, direktorka gimnazije iz Raške, direktori novopazarskih osnovnih i srednjih škola, predstavnici lokalne samouprave, gradski većnici na čelu sa gradonačelnikom i mnoge ličnosti iz sveta obrazovanja,sporta i javnog i kulturnog života grada i okruženja.


Direktor Nermin Dražanin je istakao da će i dalje nastojati da zaposlenima obezbedi optimalne uslove za rad,učenicima za napredak a da od njih očekuje uspeh i rezultate.U narednom periodu se očekuje još jedna faza radova i o tome ćemo vas opširnije uputiti uskoro.Direktor je uručio poklon za ministarstvo,sliku sa motivima Beograda koju je posebno za ovu priliku naslikala naša učenica.



94 views0 comments

Recent Posts

See All

Пријавa за пријемни испит

Поштовани, У складу са Календаром активности за спровођење завршног испита, пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2024/2025. годину, у периоду од 15. до 22. априла ће се вршити п

bottom of page