top of page
enkucevic

Otvaranje renovirane zgrade - Dan škole

Gimnazija je 20.11.2019. proslavila 106-u godinu postojanja, a ujedno i svečano otvorila renoviranu zgradu. Škola sa 1240 učenika i 112 zaposlenih je konačno realizacijom projekta rekonstrukcije dobila korektne uslove za rad zaposlenih i napredak učenika.

Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za javna ulaganja u iznosu od 70 miliona dinara novopazarska gimnazija je kroz sveobuhvatnu rekonstrukciju dobila potpuno novi izgled. U potpunosti je promenjena elektro,vodovodna i kanalizaciona mreža,saniran ravni krov u atrijumu škole,izgrađene 3 nove učionice,promenjena stolarija i urađena fasada na celom objektu.


Zamenjena su vrata na svim učionicama,podovi i plafoni a sve je to izvedeno najmodernijim i postojanim materijalima.Programu povodom otvaranja i proslave Dana škole prisustvovala je gospođa Marija Krneta-rukovodilac sektora za srednje obrazovanje,savetnik ministra i direktori gimnazija iz Kraljeva, Ivanjice, Mladenovca, direktorka gimnazije iz Raške, direktori novopazarskih osnovnih i srednjih škola, predstavnici lokalne samouprave, gradski većnici na čelu sa gradonačelnikom i mnoge ličnosti iz sveta obrazovanja,sporta i javnog i kulturnog života grada i okruženja.


Direktor Nermin Dražanin je istakao da će i dalje nastojati da zaposlenima obezbedi optimalne uslove za rad,učenicima za napredak a da od njih očekuje uspeh i rezultate.U narednom periodu se očekuje još jedna faza radova i o tome ćemo vas opširnije uputiti uskoro.Direktor je uručio poklon za ministarstvo,sliku sa motivima Beograda koju je posebno za ovu priliku naslikala naša učenica.



94 views0 comments

Comments


bottom of page